Du er her: 

Præsten har ordet

Året rinder ud og et nyt venter forude.

Godt nytår!

2020 har været et hårdt år for mange mennesker, for vores land og for hele verden. For et år siden havde ingen af os forestillet sig, hvad der ville komme til at ske – hvad der ville komme til at få så stor indvirkning på vores liv. Det var uventet, og det gav os en masse udfordringer. Det gør det stadig. Vi er slet ikke ovre det endnu. Der er mennesker, som er dybt påvirket af situationen – pga. sygdom, tab, arbejdsløshed, konkurs, ensomhed, nedtrykthed, stress. Vi er nok alle sammen på en eller anden måde blevet ramt.

Er der da intet håb midt i denne krisetid? Jo, det er der. Nu er der endelig kommet en vaccine, og de svageste i vores samfund bliver i denne tid vaccineret som de første. Der er håb om, at vi igen en dag får vores frihed tilbage, at ingen behøver at bekymre sig om at blive syge eller smitte andre. At vi igen frit kan forsamles. Håb om, at sygehusene kan følge med igen. At økonomien bliver bedre. Håb om, at vi kommer ud af krisen. Nu tør vi tro, at det bliver godt igen.

I en krisetid er der brug for håb og tro. Jesus siger et sted ”Frygt ikke, tro kun!” De ord kan vi alle sammen have brug for at få at vide, måske i særlig grad når det hele ser mørkt ud. Lige nu er dagene begyndt at blive længere, og vi går en lysere tid i møde. Det gør vi også i overført betydning. Men hvordan kan Jesus sige, at vi ikke skal frygte – der er jo meget, vi kan være bange for her i livet? Det kan han, fordi han er Guds søn. Sagt af ham får de ord vægt, og vi skal prøve at tage dem til os – at have tillid til dem. ”Frygt ikke, tro kun!” Jesus døde på korset for vores skyld, og derfor vil vi altid være i hans hænder, uanset hvad der sker. Intet kan skille os fra Guds kærlighed, ikke engang døden.

Jeg vil ønske jer alle sammen godt nytår.Dorte Kirkegaard

Del dette: