Du er her: 

Præsten har ordet

Måske kan vi lære noget af coronakrisen

Måske kan vi lære noget af coronakrisen

Der er ingen tvivl om, at det har været og måske stadig er en svær tid for mange mennesker med coronakrisen og alt det, der er fulgt med. Det har haft forskellige konsekvenser for forskellige mennesker alt afhængig af livssituation. For nogle har det betydet hjemsendelse og hjemmeundervisning og mere tid sammen med den nærmeste familie, hvilket nok både har været dejligt, men også en udfordring. Nogle har haft mere at se til, andre har haft mindre. Nogle har haft alt for meget tid alene. Nogle har oplevet usikkerhed i forhold til arbejde og økonomi. Mange har været bekymrede for sig selv eller for andre.

Krisen har også været en øjenåbner for nogle mennesker, for alt imens der er meget, der har været lukket, og meget der har været aflyst, har det givet et pusterum i en normalt travl hverdag. Jeg har talt med flere, som faktisk har oplevet krisen som en kærkommen lejlighed til at få mere ro på i deres liv. De har nyt at komme ned i gear. Livet tog helt uventet en drejning, hvor de kom ned i et lavere tempo, og nogle opdagede, at noget af det, de normalt bruger tid og kræfter på, måske ikke er noget, de behøver. At det ikke er så vigtigt. At der er noget andet, der er mere vigtigt, og det kan jo være godt nok at finde ud af, hvad der er det vigtigste i ens liv. Mere ro og mere tid med ens nærmeste kan betyde, at man får mere balance i livet.

Måske kommer man denne sommer ikke på den ferie, man havde regnet med, men det kan jo være, at det heller ikke er nødvendigt? Det kan være dejligt at rejse ud, men der er jo egentlig også ret mange dejlige steder her i Danmark. Det handler måske mere om at være til og at prøve at glæde sig over det nære og de nære relationer, vi har. Jeg tror ikke, vi behøver at have vildt travlt for at opnå livsfylde – nok snarere tværtimod 

Rigtig god sommer!

Dorte Kirkegaard

Del dette: