Konfirmation i 2020

Fra 1. april og frem til 30. september 2019 kan I tilmelde jeres barn til konfirmations forberedelse og efterfølgende konfirmation.

Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal vi bruge en kopi af dåbsattesten.

Du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte os.

HUSK at notere følgende i tilmeldings-blanketten:

- at I giver tilladelse til, at konfirmandens navn må medtages på offentlige lister forud for konfirmationen

– aviser og Facebook

.- At gruppefoto af konfirmanderne ligger på kirkens hjemmeside, og at vi offentliggøre billeder af konfirmanderne på sognets hjemmeside i forbindelse med kirkelige arrangementer. 

Tilmelding skal foregå via dette link: https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/konfirmation/konfirmandtilmelding

Konfirmationsdatoer

Konfirmationsdatoerne i Lindknud og Hovborg er St. Bededag og den efterfølgende søndag:

2020:       

Hovborg kirke den 8. maj

Lindknud kirke den 10. maj

2021:

Lindknud kirke den 30. april

Hovborg kirke den. 2. maj

Hvordan foregår konfirmationsforberedelsen?

I Vejen Kommune er der indgået en aftale om, at størsteparten af timerne for konfirmationsforberedelsen, er placeret i skoletiden, men der vil dog også være konfirmationsforberedelse, som vil ligge udenfor skoletiden som aften- og/eller weekendundervisning.

Konkret betyder det for konfirmanderne i Hovborg og Lindknud, at de børn, der går på Brørupskolen har mulighed for at gå ugentligt til konfirmationsforberedelse i Lindknud en hverdagsmorgen i løbet af vinteren, hvorefter de fortsætter med bus til skolen i Brørup.

Det betyder dog ikke, at familier der har gjort brug af det frie skolevalg er afskåret fra konfirmation i deres lokale sognekirke. Tværtimod er alle lokale konfirmander naturligvis velkomne, uanset om de vælger at gå til konfirmationsforberedelse andetsteds eller om der er behov for et forløb, der ligger udenfor almindelig skoletid. Er der særlige ønsker eller behov skal der rettes henvendelse til sognepræsten.

Uanset om man er bosiddende i Lindknud eller Hovborg sogn, vil forberedelsen primært finde sted i Lindknud kirke og konfirmationstuen ved Lindknud præstegård, dog med hensyntagen til, at der i løbet af vinteren også være programsat nogle timer, hvor konfirmanderne gør brug af Hovborg kirke.