Sangstafet

Sangstafetter i Hovborg Kirke.

I 2006 anskaffede Hovborg Kirke et Hindsberg flygel. Samme år udkom Højskolesangbogen i en ny udgave, den attende med en mange nye sange. Det var derfor oplagt at indlede en række sangaftner omkring flygelet, hvor man dels kunne lære nogle af de nye sange og dels bidrage med at vedligeholde den fine danske tradition for fællessang med udgangspunkt i Højskolesangbogen.

Ideen i sangstafetterne er, at stafetholderen - ét af sognebørnene I Lindknud eller Hovborg, en familie eller en forening - vælger hvilke sange fra den ny udgave af Højskolesangbog, der skal synges i løbet af aftenen. Stafetholderen fortæller så måske lidt om sangen eller lidt om, hvorfor man nu har valgt denne eller hin sang. Dermed bliver sangaftenerne meget forskellige og dermed spændende: Hvilke sange bliver valgt og hvorfor:

"Nå, er den virkelig skrevet til åbningen af Storebæltsbroen" (Nr. 30, Godmorgen lille land).

Elller: "Nå, da! Sang Alfred den, da han friede til Gertrud" :-)

 

Sangstafetten har kørt siden 2007, to gange hvert efterår og hvert forår, hver gang med en ny stafetholder fra Lindknud og Hovborg på skift. Det giver så ca. efterhånden snart 50 forskellige stafetholdere, men der melder sig stadig nye.

 

Er du/I interesseret, vil en henvendelse til organist eller menighedsråd være meget velkommen.