Musik arrangementer i kirkerne

TRIOBEFORE - ”DEN DANSKE SANG”

TRIOBEFORE udgav i 2017 deres seneste CD efter en længere indspilningspause. Repertoiret er atter sange og salmer fra den danske sangskat. Det har været vigtigt for trioen at give de smukke melodier et personligt og nyt udtryk ved at tilføje improvisationer og jazzede klange i musikken. Denne gang har de også valgt at indspille 2 egne kompositioner.

Repertoiret på trioens nye cd ”DEN DANSKE SANG” spænder bredt fra ”Livet er en morgengave”, ”Det dufter lysegrønt af græs” til ”I skovens dybe stille ro”; melodier med et stort tidsspænd, hvor komponister som Carl Nielsen og Otto Mortensen er repræsenteret , og hvor teksterne af blandt andre Grundtvig og Halfdan Rasmussen står klart for de fleste, selv om musikken er instrumental.

TRIOBEFORE er kendt for at skabe en flot koncertoplevelse, hvor tilhørerne på tværs af generationer begejstres af et kendt repertoire, der er fornyet i smagfulde arrangementer. Respekten for det fine originalmateriale er et gennemgående grundlag sammen med kærligheden til de danske musikalske traditioner. Nogle af melodierne har flere hundrede år på bagen, og det har været vigtigt for trioen at bibeholde et ægte og enkelt udtryk.

Koncerterne er en musikalsk rejse for tilhørerne, hvor den instrumentale musik fremføres med et klart, lyrisk og nutidigt udtryk. Melodierne introduceres med lette historier og anekdoter om komponist, forfatter og perioden, hvor musikken blev skabt. TRIOBEFORE spiller koncerter i kirker, kultur- og musikhuse og festivaller.

Sagt om TRIOBEFORE:

”Fortolkninger af kendte sange og salmer får en næsten poetisk aura i de enkle og smukke arrangementer”, Peter Tougaard

“Der er tale om en Grand Cru-aftapning…”, Michael Pedersen, Snere Kirke

”Musik med et tvist af jazz, som giver behagelige kuldegys”, Jytte Holst

”Musikken var den smukkeste, blandt mange, som passede bedst til ”Mit Danmark”, Troels Kløvedal

”Musik, så fuglende synger”, tidligere borgmester Flemming Knudsen

Musikerne i TRIOBEFORE:

Claus Behrens, sopran- og tenorsaxofonist. Uddannet fra jazzkonservatoriet i Haag, Holland. Spiller i mange forskellige sammenhænge indenfor forskellige rytmiske genrer. Kendt for sin flotte, nordiske, lyriske klang og tone på saxofonerne - og sine gode anekdoter til TrioBefores koncerter.

Niels Erichsen, jazzpianist. Uddannet fra konservatoriet i Århus og fra Kirkemusikskolen. En efterspurgt pianist, der med sit fantastiske gehør beriger musikken med delikate melodiske klange og fraser. Han har spillet med bl.a. Jesper Thilo, Finn Ziegler, Per Nielsen og Ann Farholt og mange flere.

Peter Friis, kontrabassist. Selvlært musiker og aktiv på den danske musikscene i mange rytmiske konstellationer. Han sørger for et godt og sikkert fundament, der får trioens instrumenter til at blande flot sammen. Har spillet med bl.a Lene Siel, Finn Odderskov, James Sampson, Jesper Thilo m.fl.